ÅPENT BREV TIL STORTINGET

Kjære Erna Solberg og dere andre som sitter på Stortinget.

Jeg vil fortelle dere noe!

Først vil jeg presentere meg selv:

Hei, jeg heter Solveig og jeg sitter i rullestol. Jeg er en av mange som skal motta hjelp fra kommunen. Jeg vil fortelle litt av min hverdag når jeg må ha hjelp til å komme meg på do når jeg har alenetid.

Jeg ringer til der jeg får hjelp ifra og sier jeg på do nå og jeg trenger hjelp nå. Svaret lyder: «Klarer du å holde deg til kveldsvakten kommer?» Eller så kan jeg få til svar «vi kan ikke hjelpe deg nå fordi vi er midt i rapporten.» Når jeg må på do så klarer jeg ikke å holde meg så godt som dere funksjonsfriske klarer. Når jeg må på do så må jeg det med en gang! Hvis jeg ikke får kommet meg på do med en gang så går det galt. Ja, jeg trenger ikke å gå mer i detalj for dere kan vel forestille dere hva som skjer da. Når det har gått galt så har det gått galt. Det betyr det at den personen som kommer til meg må vaske meg og bruke lang tid på å få meg ren igjen. Jeg har måttet vente på hjelp i to-tre timer fordi de har ikke har folk å sende bort til meg! Så hva skjer med meg når jeg ikke får kommet meg på do? Jo, det skal jeg fortelle dere! Når jeg ikke får kommet meg på do så betyr det at jeg kan få UVI (Urinveisinfeksjon) og jeg kan få sår nedentil! Noe jeg selvfølgelig ikke syns er gøy å oppleve. Jeg vil helst slippe å oppleve det. For det er rett og slett helt forferdelig! At mennesker som meg må oppleve å sitte i egen avføring i flere timer.

Jeg vil gjerne stille noen spørsmål til dere:

Ville dere likt å sitte i deres egen avføring i flere timer? Å få urinveisinfeksjon og få sår nedentil fordi dere ikke fikk kommet dere på do med en gang?

Når dere på Stortinget gir kommunene penger til helse og omsorg, blir disse øremerket til helse og omsorg eller gir dere pengesekken til kommunen og lar de forvalte pengene selv? For meg som trenger hjelp fra dette systemet så virker det som om dere lar kommunene spille helt fritt?

Jeg blir så sint og lei meg når dere driver å lover og lover at Helse og omsorg skal bli så bedre når dere selv vet at dette blir ikke noe av det dere lover. Hvorfor lover dere noe som dere ikke klarer å holde? Hvorfor gjør dere dette? Kan dere ikke bare være ærlig å si at vi vil gjerne at dette skal skje men dette får vi ikke til?

Nå er det jo Stortingsvalg søndag 10 september og mandag 11 september.

Jeg håper at dere på Stortinget leser dette brevet og kan gi meg et svar på dette.

Med vennlig hilsen Solveig

6 kommentarer

Barbie

18.08.2017 kl.18:07

Gode jenta mi. Flott skrevet, og jeg kjenner sinnet og fortvilelsen selv. Haaper de "store" leser. For de fortjener aa kjenne paa det samme...

Flink er du!!! Godklem fra meg.

Solveig

18.08.2017 kl.18:11

Barbie: Tusen tusen takk Barbie.

Inger Johanne s

18.08.2017 kl.19:33

Synd å lese om din situajon et skal ikke vært slik, bare at alternativet er pleiehjem sammen med demente , heller ikke noe liv

Solveig

18.08.2017 kl.19:47

Inger Johanne s: Nei ikke sant? Det er ikke det og det frister ikke det heller

19.08.2017 kl.14:03

Hei Solveig ! Flott skrevet ! Send brevet også til ordføreren i Ø. Eiker, og direkte til Helsedepartementet. V/Helse- og omsorgsminister Bent Høie ! 👍Mvh Kari Ekness

Stein

20.08.2017 kl.04:25

Flott skrevet, stå på!

Klag til fylkesmannen. Rapport er bare omskriving for pause, med sladder fra helga eller ferie eller hva enn disse "pleiere" driver med når de ikke er på jobb. Ledelse i helse/omsorg er dessverre ikke for alle, Her må det en granskning til. Dette må jo være lovbrudd. Dessverre er ansettelsesvernet stort i Norge, så udugelige ansatte er det vanskelig å bli kvitt.

Skriv en ny kommentar

Solveig

Solveig

28, Øvre Eiker

Dette vil være en blogg om hverdagen til ei som sitter i rullestol.

Kategorier

Arkiv

hits